Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluat

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 28 Noi 2017 | 2649 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite
E asa de buna reteta asta de aluat a lui Merisor si pentru blatul de pizza, si pentru sandvisuri si iata ca si pentru ceva dulce. Multumesc, Merisor, pentru reteta!
Pentru umplutura m-am inspirat de la Oana, asa ca multumesc si tie, Oana!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 4 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de otet
  • 40 g unt
  • 125 ml lapte
  • Umplutura:
  • 280 g iaurt (3,5 % grasime)
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • 50 g stafide
  • 1 lingura gris
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • Diametru tava: 28 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluat:

Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care se adauga oul, sarea, zaharul si otetul.

Untul si laptele se pun la foc intr-o craticioara, se amesteca pana cand se topeste tot untul si se toarna in castronul cu faina. Se framanta aluatul pana cand se ia de pe peretii castronului (daca nu se ia de pe maini, se mai adauga putin ulei). Se formeaza din el o bila. Se acopera castronul cu o folie, apoi cu un prosop, si se pune la crescut la loc cald.

Dupa ce a crescut, coca se pune pe masa de lucru unsa cu ulei, se imparte in doua, iar o parte se intinde cu sucitorul. Se pune intr-o tava pentru tarte unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron se amesteca ingredientele pentru umplutura (iaurtul, ouale, zaharul, zaharul vanilat, stafidele si grisul) si se toarna peste aluatul din tava.

Se intinde si cealalta parte de aluat si se taie fasii, care se pun in mod aleatoriu peste umplutura. Se aduce aluatul de pe margini catre centrul tartei. Cu ajutorul unei pensule se unge aluatul cu galbenus. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul si umplutura sunt coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Auras12 1

29.11.2017, 08:15

Yamiii delicioasa

Rahela Velicu 1

29.11.2017, 16:10

Merisor 1

29.11.2017, 19:08

Ce bine arată!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema pasticcera